Iskustva pacijenata

Neka vas inspirišu priče koje sam život priča.

U današnje vrijeme širom svijeta postoji na hiljade ljudi koji žive sa hroničnim oboljenjem bubrega. I svako od njih može ispričati svoju specifičnu priču. Zamolili smo neke od naših pacijenata koji imaju izuzetno zanimljive priče da ih podijele sa nama. Neki od njih su na hemodijalizi, neki su korisnici kućne terapije, a ima i onih koji su imali transplantaciju bubrega. Ono što im je zajedničko: svi su prevazišli izazove i nastavili su živjeti normalnim, aktivnim životom izvan zastoja i prepreka.

Dijaliza u NephroCare

Saznajte više o osjećanjima naših pacijenata kada su prvi put saznali da moraju ići na dijalizu i kakvo je njihovo iskustvo kada su počeli liječenje kod NephroCare.

Hobiji

Hronično oboljenje bubrega i potreba za dijalizom donosi mnoge promjene sa sobom. Naši pacijenti dijele svoje priče o tome kako su naučili da se nose sa ovim promjenama i kako poboljšavaju i održavaju kvalitet svog svakodnevnog života.

Putovanje

Imati dijalizu tri puta sedmično ne znači kraj putovanja u inostranstvo i godišnjih odmora. Možete nastaviti sa uživanjem u aktivnom životu posjećujući nova mjesta ili jednostavno opuštajući se na suncu! U ovom dijelu smo prikupili neke priče sa godišnjih odmora od naših pacijenata koji dijele svoja iskustva sa nama i opisuju kako su mogli uživati u svojim godišnjim odmorima uz podršku od strane NephroCare.

Radni život

Balansiranje dijalize i rada nije lako. Međutim, biti u stanju održati nečije sposobnosti i kvalifikacije i slijediti uspješnu karijeru osigurava vrlo pozitivan kvalitet života mnogih pacijenata sa hroničnim oboljenjem bubrega. Pored toga, različita svakodnevna rutina, finansijska nezavisnost i kontakti sa koleginicama i kolegama i poslovnim partnerima predstavlja odvraćanje pažnje koje je dobrodošlo.

Transplantacija

Dobijanje bubrega od donora je uzbudljiv događaj za one koji čekaju na transplantaciju. Toliko mnogo faktora se mora podudarati da bi se transplantacija zaista dogodila, te čekanje ponekad može biti veoma frustrirajuće. Unatoč tome, neki pacijenti zaista dobiju novi bubreg i mogu živjeti bez redovnog dijaliznog tretmana. Evo nekoliko njihovih zapanjujućih priča.

Povezane teme

Kao pacijent na dijalizi imate važnu ulogu u svojoj brizi. U ovom odeljku pronaći ćete pomoć i savete.