Pacijenti na PD

Mapa sveta
Putovanje za pacijente na PD

Ako se lečite peritoneumskom dijalizom (PD), to ne znači da morate da odustanete od putovanja. Mi se brinemo za to da vaše putovanje više ne predstavlja izazov, već mogućnost: Naš pouzdani tim pomaže vam da nastavite sa terapijom peritoneumske dijalize dok istražujete nove destinacije širom sveta. Ako se unapred pripremite, dostupna su razna mesta.

Najvažniji prvi korak je da se konsultujete sa medicinskom sestrom za PD pre planiranja putovanja: Ona će vam pomoći da organizujete sva putovanja i daće vam savete u vezi sa mogućnostima i destinacijama i proveriće da li kompanija može da isporuči tečnosti koje su vam potrebne u zemlju koju želite da posetite.

Kad god želite da putujete, planiranje unapred je od ključnog značaja. Kao pacijent na dijalizi možda ćete morati malo više da planirate od drugih putnika, ali uz našu pomoć to je samo nekoliko koraka i možete uživati u putovanju, a da ne brinete o dijalizi.

Aranžmani moraju dosta unapred da se obezbede uz NephroCare, kako bi oprema i tečnosti za dijalizu stigli na destinaciju za odmor na vreme.

Neke zemlje imaju ograničenja za tečnosti za PD koje se unose u zemlju i zahtevaju posebno odobrenje i dokumentaciju. Sve to radi NephroCare tim.

Ako sa sobom nosite APD cikler uređaj, ne zaboravite sa sobom da ponesete produžni kabl i dodatni dugački odvodni vod. Najbliža utičnica za struju ili odvod mogu biti udaljeni od kreveta.

Krenimo!

  • Razgovarajte sa svojim NephroCare timom i izaberite pogodnu destinaciju.
  • Rezervišite ranije.
  • Dogovorite isporuku tečnosti, vodova i pribora sa kompanijom – oni će vas obavestiti ako je potrebna neka posebna dokumentacija.
  • Obezbedite da imate adekvatnu opremu i lekove i da imate sigurnosnu marginu, u slučaju odlaganja putovanja.
  • Pronađite ime, adresu i broj telefona Fresenius Medical Care dijalizne jedinice koja je najbliža destinaciji. NephroCare tim će vam pomoći da dobijete te informacije.
  • Opustite se – u dobrim ste rukama!

Priče pacijenata