Pacijenti na HD

Neka vas uhvati putna groznica!

Volite li putovati? Da li volite istraživati strane zemlje ili bolje upoznati svoju zemlju? Ne dozvolite da vas dijaliza zaustavi! Imate širok raspon destinacija koje možete izabrati i još uvijek uskladiti raspored dijalize. Evo nekoliko savjeta kako olakšati put.

Bez obzira da li želite putovati u inostranstvo ili unutar svoje zemlje, možete odabrati bilo koji od naših centara za dijalizu širom svijeta i nastaviti uživati u aktivnom životu. Odabirom centra za dijalizu u NephroCare mreži možete dobiti iste usluge kao i kod kuće jer svi centri nude isti nivo kvaliteta. NephroCare koordinacioni tim za dijalizu na odmoru će vam pomoći u komunikaciji sa vašim centrom za dijalizu, tako da se možete koncentrisati na svoj odmor i uživati!

Putujte bezbjedno, planirajući unaprijed

Kao što je indijski državnik Nehru jednom rekao, “živimo u predivnom svijetu koji je prepun ljepote, šarma i avanture. Avanturama koje možemo imati nema kraja, ako ih tražimo otvorenih očiju.” Otvaranje očiju za čuda i avanture na vašim putovanjima mnogo je lakše kada se ne morate brinuti da li ćete izvšiti dijalizu na vrijeme. Za to su potrebne određene pripreme i organizacija, što znači da je vjerojatno dobra ideja unaprijed planirati.

TŠto više vremena posvetite planiranju putovanja, vjerovatno će biti lakše i opuštenije. Preporučujemo vam da rezervišete odmor u blizini NephroCare centra kako biste bili sigurni da nećete morati dugo putovati svaki dan u centar za dijalizu na liječenje. Štaviše, imaćete rasterećenje u pogledu standarda brige koju ćete dobiti. Budite sigurni da su svi centri za dijalizu u NephroCare mreži opremljeni prema uporedivom standardu i nude isti nivo kvaliteta. Za detaljnije informacije o zemlji, kao što su mjesta koja morate posjetiti i savjeti upućeni članovima, posjetite odjeljak o posebnostima za zemlju na našoj veb stranici. Tamo ćete takođe pronaći mapu svijeta sa malim zastavama koje ukazuju na svih 970 lokacija na kojima možete pronaći NephroCare centar. Počnite da planirate putovanje tako što ćete staviti prst na mapu i dopustiti da vas osećaj lutanja vodi.

Da li ste se odlučili za destinaciju? Bez obzira da li želite da posjetite nova mjesta ili se samo opustite na suncu, medicinskom timu u vašem centru za odmor će trebati set vaših ličnih, medicinskih i podataka sa detaljima o dijalizi. Kompletnu listu potrebnih dokumenata će obezbijediti koordinator za dijalizu, jer postoje specifični zahtjevi u svakoj zemlji, a ponekad centri imaju i svoje određene zahtjeve. Predlažemo da sačekate prethodnu potvrdu od prijemne jedinice prije rezervacije hotela ili smještaja. Smatrajte da ste sami odgovorni za rezervaciju vašeg odmora, uključujući prevoz i smještaj. Neki, ali ne svi, naši centri nude uslugu transfera između hotela u regionu i centra za dijalizu. Raspitajte se o tome prije početka putovanja. Možete se obratiti i svom hotelu da se raspitate o tome da li nude uslugu transfera.

Biti informisan znači biti pripremljen

Najveće zadovoljstvo je u isčekivanju! Iskoristite ga i obratite se medicinskom osoblju sljedeći put na zakazanom pregledu u lokalnom centru za dijalizu. Razgovarajte sa njima o svom interesovanju za dijalizu na odmoru i pitajte gdje vam mogu dati podršku. Oni vam mogu pomoći u organizovanju liječenja u našoj mreži centara ili vam dati savjet koga da kontaktirate kako biste to učinili. Zašto ne biste to učinili danas, nakon što ste pročitali ovaj članak?

Prije nego što krenete, informišite se o plaćanju za dijalizu na odmoru. Ako NephroCare centar na vašoj destinaciji za odmor prihvati EHIC kartice (evropska kartica zdravstvenog osiguranja), oni mogu direktno fakturisati uslugu vašoj osiguravajućoj kompaniji. U suprotnom, možda ćete morati da platite račun na licu mjesta i dostavite papire vašem osiguravajućem društvu kako biste dobili nadoknadu. Za detalje se obratite osiguravajućem društvu.

Nekoliko stvari treba reći o pakovanju. U zavisnosti o vremenskim prilikama na odabranoj destinaciji, sjetite se slojevite garderobe prilikom pakiranja odgovarajuće odjeće. Osim vašeg pasoša, budite posebno oprezni sa svojim lijekovima i medicinskom dokumentacijom koju morate predočiti prilikom vašeg prvog tretmana liječenja na odmoru. Stavite ih u ručni prtljag i uvijek ih nosite sa sobom.

Kada odlučite da idete na put, razgovarajte sa svojim NephroCare timom. Obavestite ih gde želite da putujete i kakvu vrstu odmora tražite. Oni će vam pomoći da pronađete mesto sa pogodnim centrom za dijalizu i pomoći će vam sa formalnostima.

Šta god odlučite da posetite, lečenje mora da pokriva pružalac zdravstvenog osiguranja. Ako ostajete u svojoj zemlji, u pitanju je samo popunjavanje neophodnih obrazaca, pa nećete morati da brinete ni o čemu. NephroCare tim iz vašeg centra rado će vam dati savet

Situacija je slična ako ste građanin Evrope koji putuje u okviru EU, iako možda bude nekih dodatnih formalnosti, npr. obrazaca za popunjavanje. NephroCare tim vam i u tome može pomoći.

Ako putujete dalje u inostranstvo, moraćete da proverite kod svog pružaoca usluga zdravstvene zaštite ili zdravstvenog osiguranja određenu proceduru za plaćanje i nadoknadu za zemlju koju želite da posetite.

Kada rešite te formalnosti, ništa vas više ne sprečava. Idite negde i uživajte! Pozivamo vas da putujete u okviru NephroCare mreže. Pregledajte naše centre za dijalizu:

Pronalaženje klinike

Krenimo!

  • Razgovarajte sa svojim NephroCare timom i izaberite pogodnu destinaciju.
  • Pitajte svog pružaoca usluga zdravstvene zaštite ili zdravstvenog osiguranja o nadoknadi.
  • Rezervišite ranije.
  • Opustite se – u dobrim ste rukama!