NephroCare koristi cookie da bi unapredio funkcionalnosti i poboljšao preglednost ove web stranice. Da nastavite sa pregledanjem web stranice, izaberite pristanak na upotrebu cookia. Detalje možete pronaći u privacy policy.

Početak tretmana

Vaša prva dijaliza

Iščekivanje početka lečenja dijalizom može biti obeshrabrujuće.

U početku će vam sve biti novo. NephroCare osoblje će učiniti sve što je moguće kako bi vaše lečenje bilo što udobnije i uskoro ćete se osećati potpuno opušteno u centru za dijalizu. Takođe ćete primetiti da polako upoznajete kolege pacijente – mnogi često postanu dobri prijatelji. Konkretno, vi ćete biti u stalnom kontaktu sa osobljem za negu, koje će vam postati blisko i koje je uvek tu za pomoć i razgovor sa vama.

Vaš NephroCare tim zna da su otvorenost i međusobno poštovanje važni aspekti nege u dijalizi. Poenta je u timskom radu gde pacijenti imaju ulogu važnu koliko i osoblje koje se brine o njima.

Postoji nekoliko stvari koje treba razmotriti pre prvog tretmana, npr. šta obući i poneti u centar. Pronaći ćete i opis sesije hemodijalize, tako da znate što možete očekivati.

Povezane teme

Pre tretmana

Prve godine na dijalizi saznaćete više toga o lečenju, kako da ga uklopite u život i kako da se prilagodite promenama.

U toku tretmana

Raskomotite se, medicinska sestra će vam zatim izmeriti krvni pritisak.